Chateau Musar
Château Musar je v současnosti jedno ze světově nejproslulejších libanonských vinařství. Bylo založeno roku 1930 ve sklepeních stejnojmenného rodinného sídla z 15. století. Dnes vinařství ročně produkuje přibližně 700 000 lahví. Vinařství je od roku 2006 certifikované jako organické, i když své tradiční postupy ve vinicích i ve vinařství samotném nemuselo pro získání certifikace nijak modifikovat. Hrozny jsou sbírány ručně, používají se pouze původní kvasinky, do vín se přidává minimum síry, vína nejsou filtrována ani čiřena. Vína z Château Musar jsou uváděna na trh až po pěti až sedmi letech a svůj pravý potenciál odhalují teprve až zhruba po 15 letech.
Libanon má v pěstování vinné révy více než 6000 let starou tradici. Víno zde pěstovali již staří Féničané, kteří révu odtud šířili do celé Evropy. Současný vinařský průmysl v Libanonu se soustředí především do slavného údolí Bekaa mezi pohořím Libanon a masívem Anti-Libanon. Charakterizují ho krátké zimy se sněhovými srážkami, dlouhá horká léta, chladné noci a mlhavá rána. Spolu s dokonalou půdou to z údolí činí ideální oblast pro pěstování révy, která v tomto čistém horském prostředí dokonale prospívá, aniž by vyžadovala jakékoliv zásahy. Vinice v Libanonu se nachází nadmořských výškách mezi 900-1700 m. Ch. Musar se věnuje pěstování jen několika málo odrůd, z nichž produkuje tři řady vín:
Château Musar, Hochar Pére et Fils a Musar Jeune
Stránka 1 z 1 - 7 položek celkem