DORNFELDER, pozdní sběr - suché, PROQIN
Kód: PROQIN-13Detailní popis produktu
Vinařství: | PROQIN s.r.o. – vinař František Prokeš |
---|---|
Druh: | víno s přívlastkem pozdní sběr - suché |
Ročník: | 2009 |
Objem: | 0,75 l |
Cena: | 290 Kč s DPH |
Hrozny pro toto víno jsou pěstovány na vlastní vinici PROQINu ve vyhlášené trati PUNTY, která leží přímo na 49° rovnoběžce. Rmut je zpracován metodou teplé macerace, která umožní uvolnění všech barevných látek ze slupky bobulí a aktivuje enzymy zkracující celkovou dobu fermentace.
Hrozny sklizeny ručním sběrem hroznů, lisovány celé hrozny, teplota moštu při řízené fermentaci 18 - 22 °C.
Po malolaktické fermentaci pokračuje zrání v dubových sudech po dobu 7 měsíců a je připraveno na ideální zrání na láhvi. Díky takovému zrání v sudu je možné minimalizovat použití oxidu siřičitého a také pomocí jemného čiření, které zaručuje požadovanou stabilitu a čirost , je možné vynechat jakoukoliv filtraci. Vína připravená touto technologií se tak dostávají do láhve se všemi přírodními a zdraví prospěšnými látkami, které víno obsahuje. Originální aromatické a buketní látky, plnost, kulatost a výrazná struktura vytváří dokonalou harmonii ve vůni a v chuti.
Originální odrůdová vůně se mísí s drobným lesním ovocem, černého rybízu, borůvek a ostružin. Chuť je rovněž výrazná, s komplexní strukturou, ovocnou čokoládou, příjemně svěží, sametová a bohatá.
Víno je možné pít ihned, hodnota vína se však zvýší i zráním na láhvi (2 - 6 let).
Výtečně doplní pečenou koroptev s pestem s těstovinami a bylinkovým dresinkem. Skvěle se snoubí s aromatickými sýry - Mont Salvat, Cambonzola při teplotě 16 - 18 °C.Minimální odběr: 12
Doplňkové parametry
Kategorie: | Tichá vína |
---|---|
Hmotnost: | 1 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.