Akce ihned Quinta do Sobreiro de Cima, Reserva da Família DOC 0,75 l červené 2004
Kód: VE-P-007Detailní popis produktu
Původ: Portugalsko, Trás-os-Montes DOC, Quinta do Sobreiró de Cima
Číslo produktu: V-007
Ročník: 2004
Objem: 0,75l
Alkohol: 15%
Kyseliny: 5,6 g/l
pH 3,51
Zbytkový cukr: 2,0 g/l
Minimální odběr: 1 láhev.
Vinař: Luís Cortinhas
Odrůdy: Touriga Nacional (50%), Trincadeira (35%), Bastardo
(15%).
Region: Quinta do Sobreiró de Cima se nachází v regionu
Trás-os-Montes v zóně Valpaços. Tento teplý region je
předurčen k výrobě vín. Již staří Římané zde pěstovali víno a
region Valpaços patřil začátkem XX. století do portské
vinařské oblasti.
Vinice: Quinta do Sobreiró de Cima se skládá ze dvou
odlišných oblastí, z jedné chladnější a suché a z druhé suché
a teplé. Při výrobě vína lze tedy kombinovat velmi zralé hrozny
s hrozny více kyselými. Na této vinici se pěstují oblíbené
portugalské i mezinárodní odrůdy.
BÍLÉ: Verdelho, Côdega do Larinho, Sauvignon Blanc,
Viognier, Moscatel.
ČERVENÉ: Touriga Nacional, Cabernet Sauvignon,
Trincadeira, Petit Verdot, Syrah, Bastardo.
Výroba a zrání: Hrozny se sbírají ručně do malých
perforovaných přepravek. Ihned po sběru jsou odstopkovány
a lisovány. Fermentace probíhá v nerezových nádržích
s regulovanou teplotou kolem 23°C. Macerace a malolaktická
fermentace probíhá v dubových sudech. Toto víno zraje 24
měsíců ve francouzských dubových sudech a poté následuje
dlouhé zrání v lahvi ve sklepech s kontrolovanou teplotou.
Charakteristika vína: Pro výrobu tohoto vína jsou vybrány
nejlepší hrozny a také nejlepší sudy. Víno má sytou
granátovou barvu, vyvážené aroma zralých lesních plodů a
koření s nádechem lékořice. Intenzita chuti je vyvážena zráním
v dubových sudech a dlouhým zráním v lahvi. Chuť je
intenzívní a elegantní se sametovými taniny a dlouhým
přetrvávajícím závěrem.
Konzumace: Nejlépe toto víno vychutnáte v dobré společnosti.
Dekantujte a podávejte při teplotě 17° C.
Doplňkové parametry
Kategorie: | PORTUGALSKO |
---|---|
Hmotnost: | 1.3 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.