Roeno di Fugatti Enantio Valdadige Terradeiforti Doc 2015 0,75 l
Kód: WU-I29Detailní popis produktu
100% Enantio (Lambrusca a foglia frastagliata)
POZNÁMKY VINAŘE
V dávné historii, sahající až do 1. století, je popisován Plinius, autor nejvýznamnější přírodovědné encyklopedie starého Říma, jako autor, který údajně jednou při pohledu na divoce rostoucí vinnnou révu vyřkl „této divoké révě budeme říkat Enantio“. Tento historický moment byl inspirací k pojmenování tohoto červeného vína. Hlavním důvodem bylo, že základem pro toto velmi originální a osobité víno je místní divoká odrůda Enantio, která je také známá pod jménem „Lambrusco a foglia frastagliata“. Nenechte se však mýlit, s odrůdou Lambrusca Emilia Romagna, ze které se vyrábí světoznámé Lambrusco nemá nic společného. Enantio je klenotem mezi odrůdami vinné révy, které se pěstují na pomezí oblastí Trenta a Verona. Jedná se o starověkou odrůdu, která se dochovala v nezměněné podobě až do současnosti. Vinohrad, ze kterého hrozny Enantio pochází, odolal, díky unikátnímu složení křemičité půdy a dalším faktorům, známé epidemii Phylloxery. Díky tomu tak dnes můžeme ochutnat víno, které vyrostlo na pravokořenné vinné révě, a při tom nebylo v době epidemie roubováno na rezistentní americké podnože.
PROFIL VÍNA:
Vzhled: | jasná, tamvě rubínová |
Aroma: | tóny červených bobulovin, koření, jemné stopy tabáku a lehký náznak kadidla |
Chuť: | dojem plnosti a komplexnosti, svými chuťovými vlastnostmi opisuje aroma vína |
Zrání: | 15 měsíců v dubových sudech a následně 6 měsíců v nádobách z nerez oceli |
Projev: | červené, tiché, suché |
Alkohol: | 14% |
Objem: | 0,75 |
GASTRONOMIE
Víno podávejte při teplotě 16 -18°C.
skvěle doprovodí pokrmy z divočiny, kořenité pokrmy a aromatické sýry
OCENĚNÍ
Prague Wine Trophy 2014, 89 bodů, Prague Gold, cenu obdržel ročník vína:2009
Gambero Rosso 2011, Dva pohárky, cenu obdržel ročník vína: 2008
Doplňkové parametry
Kategorie: | ITÁLIE |
---|---|
Hmotnost: | 1.3 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.