LAMBERTI Bardolino Classico DOC, Veneto 0,75 l
Kód: GI-3634Detailní popis produktu
Odrůda: 60% Corvina, 20% Rondinella, 10% Molinara, 10% Sangiovese.
Vinice: dobře situované strany (v průměrné nadmořské výšce 200 metrů), v zóně „Classico“ (vybraná, menší, historicky nejstarší část v rámci širší oblasti DOC); na východním pobřeží jezera Garda (“Lago di Garda”, v Severo-východní Itálii), v okolí obcí veronské provincie Bardolino, Lasize, Cavaion, Garda, Costermano a Affi; vinná réva, vedena zejména tradičním systémem Pergola Veronese (laťková mříž) a Sylvoz, je pěstována stylem vysoké hustoty sazenic na hektar s nižším, ale kvalitnějším výnosem vína (úroda hroznů je zhruba 13 t na hektar se 70% výnosem vína), na tvrdých, kamenitých půdách ledovcového původu.
Vinifikace: vyzrálé hrozny, sklízené koncem září jsou zpracovávány metodou červeného vína, se zhruba sedmidenním vyluhováním slupek v mladém moště, s cílem vytáhnout co možná nejvíce různých vůní a barvy, a obohatit tím celkový organoleptický obraz nového vína; kvašení probíhá za řízené teploty (28-30°C) s použitím vybraných kvasinek místního původu, které pomáhají umocnit typický charakter vína; nové víno následně zraje v tancích z nerezové oceli zhruba do března, kdy je pak stáčeno do lahví a poté uvedeno na trh.
Charakteristika: jasná třešňově červená barva; vůně po hroznech a třešních s náznakem fialek; suchá, čistá, velmi příjemná chuť s přitažlivým dozníváním, lehká hořká dochuť po nezralých mandlích a moruších
Analýza složení: 12% alkohol; 5,8 g/l kyselina; 3,2 pH; 2 g/l zbytkový cukru; 21 g/l sušina.
Optimální uskladnění: 2 roky v lahvích uložených v chladu a temnu v horizontální poloze.
Doporučené podávání: uzeniny, pikantní předkrmy, drůbež a bílá masa.
Teplota podávání: spíše nižší okolo 14-16°C, než jak je zvykem u červeného víno, mírně vychlazené umocní jeho vůni a lahodnost.
Doplňkové parametry
Kategorie: | ITÁLIE |
---|---|
Hmotnost: | 1.3 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.