Bertani Valpolicella Ripasso 0,75 l
Kód: LS-44175Detailní popis produktu
Klasifikace: DOC
Poloha: Hrozny pocházejí z kopců kolem Valpantena v centrální části Valpolicella Classico. Půdy jsou zde bohaté na vápenec a slín. Z části se jedná o vulkanické podloží bohaté na železo. Systém vedeni: Guyot, hustota: 5000 keřů/ha.
Vinifikace: Ruční sběr hroznů a první fermentace probíhá na konci září. Kvašení probíhá ve speciálních širokých a mělkých tancích, které jsou idální pro zintenzivnění kontaktu mezi moštěm a slupkami. Fermentace při cca 20 – 22°C. Druhá fermentace “Ripasso” probíhá v březnu spolu se slupkami z hroznů Amarone. Víno zraje v dubových sudech z francouzského dřeva 750l po dobu 9 měsíců.
Gasto párování: pečená masa, houby, výraznější těstovinová jídla, risotto
Teplota servisu: 16-18°C
Doplňkové parametry
Kategorie: | ITÁLIE |
---|---|
Hmotnost: | 1.6 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat hodnocení
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.