135° East Hyogo Dry Gin

Kód: WH-2972
690 Kč / ks
Na dotaz

Velkoobchodní a maloobchodní prodej vín za nejnižší ceny i s ohledem na dopravu vína pro vinotéky, vinárny, restaurace, firmy a lidi až domů. Objednávejte nonstop 602 222 602.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Rodina Yonezawa začala experimentovat s destilací již před sto lety, v roce 1917, a od té doby je destilace součástí jejího odkazu. V palírně Akashi vyrábí řadu destilátů, především pak tradiční japonské destiláty shochu a saké. S blížícím se stoletým výročím se Kimio Yonezawa, master distiller a blender, rozhodl postavit druhou palírnu pro výrobu whisky a ginu, do které umístil dvojité měděné pot stilly od renomovaného skotského výrobce Forsyth’s. Nová palírna byla pojmenována Kaikyo, po mostě Akashi-Kaikyo, nejdelším visutém mostě na světě, který se nachází hned před ní.

Gin je pojmenován po 135. poledníku východní délky, který prochází městem Akashi v prefektuře Hyogo. Inspirován je vášní pro objevování toho, co leží za hranicemi, a významným obdobím japonské historie Taisho, kdy se východní kultura setkala s tou západní. Kimio Yonezawa tomuto inovativnímu a nekonvenčnímu ginu, jenž spojuje nové chutě, dal přívlastek „Hyogo Dry Gin“.

Jeho profil je dán 8 rostlinnými výtažky, přičemž 3 jsou tradiční evropské (andělika, koriandr, jalovec) a 5 jsou rostliny unikátní pro Japonsko (zelený čaj sencha, citrus yuzu, shiso listy, ume švestky, sansho pepř). Získávány jsou od malých místních výrobců, destilují se procesem vakuové destilace a poté se míchají.

Pomyslnou třešničkou na dortu je střik destilovaného saké Akashi-Tai ze sesterské palírny přidávaný do destilátu, který zjemňuje pepřové tóny.

Gin má výrazné květinové aroma s tóny citrusového ovoce a hedvábnou, vyváženou chuť, ve které se doplňují citrusové, hořké a květinové tóny, v závěru s hřejivým, pepřovým tónem.

% alkoholu:42,0 %

 

Minimální odběr: 66 lahví

 

Doplňkové parametry

Kategorie: GIN
Hmotnost: 1.7 kg
Objem láhve: 0,7 l
Země původu: Japonsko

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: