Cordero di Montezemolo Nebbiolo Langhe DOC 2017 0,75 l italské červené víno z oblasti Piemonte

Kód: MZZ-0054
617 Kč / ks
Skladem

Víno za nejnižší ceny i s ohledem na dopravu vína pro vinotéky, vinárny, restaurace, firmy a lidi až domů. Velkoobchodní a maloobchodní prodej. Objednávejte nonstop 602 222 602.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Mladší bratr Barola, je to významné, dobře strukturované červené víno s vůní připomínající červené bobule, koření a višně. Je plné, vyvážené, s dobrou kyselinkou a líbivostí. Skvělé jako začátek před velkými Baroly. 

Více informací

V srdci Langhe, přímo v centru země Barola, stojí libanonský cedr, který dominuje 30ti hektarovému vinařství. Špičkové vinařství, jehož vína proslavila oblast Piemonte ve světě. Usedlost „Monfalletto“, která po staletí patřila markýzům Falletti z Barola, nyní vlastní Giovanni Cordero di Montezemolo, vnuk markýzky Luigii Falletti z Barola a syn Paola Cordera di Montezemolo. Gianni Cordero di Montezemolo (za velké pomoci svého syna Alberta a dcery Eleny) vede a v poslední době velice pozitivně rozvíjí vinařství. Důležitým rysem usedlosti je uskupení vinic, které jsou jedním blokem v kopcovité krajině Langhe u La Morra na rozloze 26 hektarů s výjimkou jediné vinice Enrico IV., která je v Castiglione Falletto. Nová výsadba klonů odrůdy Nebbiolo (Michet a Lampia 141, 142), rmutace v nerezových tancích, jablečno-mléčné kvašení v bariccích a následná kombinace velkých a malých sudů pro zrání vína, dělá z Cordero di Montezemolo moderní vinařství skvěle kompromisující tradici s modernou. Výsledkem jsou vína s jasně definovaným charakterem odrůd, původu a ročníku.

POPIS
Středně výrazná granátová barva s cihlovinkovými tóny. Ve vůni připomíná fialky, višně, kůru z pomerančů a koření. V chuti je suché, s dobrým taninem, který tvoří kostru vína. Považováno za malé Barolo.

ODRŮDA
100% Nebbiolo

OBLAST
Piemonte, Langhe, u usedlosti Monfalletto u obce La Morra

SBĚR
říjen, ruční do malých bedýnek

VÝNOS
65 hl / ha

VINIFIKACE
pomletí hroznů, rmutace 5 dní, promíchávání rmutu v nerezu, jemné lisování, malolaktické kvašení ve dřevě.

ZRÁNÍ
8 měsíců v dubových sudech, poté 6 měsíců v láhvi

POTENCIÁL
10 let

KUCHYNĚ
Agnolotti s ragů, dušená masa, těstoviny s lanýži, houbová rizota.


Minimální odběr: 6

Doplňkové parametry

Kategorie: Cordero di Montezemolo
Hmotnost: 1.6 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: