Cordero di Montezemolo Funtani Barbera d´Alba Superiore DOC 2015 0,75 l italské červené víno z oblasti Piemonte
Kód: MZZ-0055Detailní popis produktu
Hrozny Barbery pochází z vinice „Funtani“ v Monfallettu s jihovýchodní expozicí, která má pouhých 1,5 ha s jihovýchodní expozicí. Je plné struktury, zemitosti, a má sametově jemné taniny, skvěle zakomponované do ovocnosti vína. Je důkazem, že i Barbera může dát vína velké elegance a noblesy.
Více informací
V srdci Langhe, přímo v centru země Barola, stojí libanonský cedr, který dominuje 30ti hektarovému vinařství. Špičkové vinařství, jehož vína proslavila oblast Piemonte ve světě. Usedlost „Monfalletto“, která po staletí patřila markýzům Falletti z Barola, nyní vlastní Giovanni Cordero di Montezemolo, vnuk markýzky Luigii Falletti z Barola a syn Paola Cordera di Montezemolo. Gianni Cordero di Montezemolo (za velké pomoci svého syna Alberta a dcery Eleny) vede a v poslední době velice pozitivně rozvíjí vinařství. Důležitým rysem usedlosti je uskupení vinic, které jsou jedním blokem v kopcovité krajině Langhe u La Morra na rozloze 26 hektarů s výjimkou jediné vinice Enrico IV., která je v Castiglione Falletto. Nová výsadba klonů odrůdy Nebbiolo (Michet a Lampia 141, 142), rmutace v nerezových tancích, jablečno-mléčné kvašení v bariccích a následná kombinace velkých a malých sudů pro zrání vína, dělá z Cordero di Montezemolo moderní vinařství skvěle kompromisující tradici s modernou. Výsledkem jsou vína s jasně definovaným charakterem odrůd, původu a ročníku.
POPIS
sytá červená rubínová barva, komplexní, plné, nesmírně jemné s dobrou tanickou strukturou. Velice bohaté víno velké elegance. Patří mezi nejlepší Barbery v Piemonte.
ODRŮDA
100% Barbera
OBLAST
Piemonte, Langhe, u usedlosti Monfalletto u obce La Morra, cru Funtani, nejstarší vinice vinařství přes 6O let. Ve výšce 220 m n. m.
SBĚR
říjen, ruční, do malých bedýnek
VÝNOS
60 hl / ha
VINIFIKACE
pomletí hroznů, rmutace 15 dní, promíchávání rmutu v nerezu, jemné lisování, malolaktické kvašení ve dřevě.
ZRÁNÍ
18 měsíců v dřevěných barikových sudech, poté 6 měsíců v láhvi
POTENCIÁL
10 let
KUCHYNĚ
k vařeným masům, dušenému telecímu, grilovanému masu, nesmírně elegantní a sametové.
Minimální odběr: 6
Doplňkové parametry
Kategorie: | Cordero di Montezemolo |
---|---|
Hmotnost: | 1.6 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.