Cordero di Montezemolo Elioro Chardonnay Langhe DOC 2017 0,75 l italské bílé víno z oblasti Piemonte

Kód: MZZ-0058
1 097 Kč / ks
Skladem

Víno za nejnižší ceny i s ohledem na dopravu vína pro vinotéky, vinárny, restaurace, firmy a lidi až domů. Velkoobchodní a maloobchodní prodej. Objednávejte nonstop 602 222 602.

Detailní informace

Detailní popis produktu

„Elioro“ je dvouhektarová vinice osázená Chardonnay. Díky nízké výnosnosti, plnosti a vyzrávání v dřevěných sudech patří mezi nejlepší vína regionu. Zrání v baricích je velice jemné, víno je kompaktní, svěží a elegantní. 

Více informací

V srdci Langhe, přímo v centru země Barola, stojí libanonský cedr, který dominuje 30ti hektarovému vinařství. Špičkové vinařství, jehož vína proslavila oblast Piemonte ve světě. Usedlost „Monfalletto“, která po staletí patřila markýzům Falletti z Barola, nyní vlastní Giovanni Cordero di Montezemolo, vnuk markýzky Luigii Falletti z Barola a syn Paola Cordera di Montezemolo. Gianni Cordero di Montezemolo (za velké pomoci svého syna Alberta a dcery Eleny) vede a v poslední době velice pozitivně rozvíjí vinařství. Důležitým rysem usedlosti je uskupení vinic, které jsou jedním blokem v kopcovité krajině Langhe u La Morra na rozloze 26 hektarů s výjimkou jediné vinice Enrico IV., která je v Castiglione Falletto. Nová výsadba klonů odrůdy Nebbiolo (Michet a Lampia 141, 142), rmutace v nerezových tancích, jablečno-mléčné kvašení v bariccích a následná kombinace velkých a malých sudů pro zrání vína, dělá z Cordero di Montezemolo moderní vinařství skvěle kompromisující tradici s modernou. Výsledkem jsou vína s jasně definovaným charakterem odrůd, původu a ročníku.

POPIS
Zářivá zlatavá barva s vysokou viskozitou, komplexní exotická vůně připomínající mango, grapefruit, banán a ušlechtilé dřevo. Je plné, přesto svěží a ne příliš dřevnaté. Velice dobře snoubené dřevo s ovocností vína. Dlouhé, perzistentní.

ODRŮDA
100% Chardonnay

OBLAST
Piemonte, Langhe – vinice cru „Elioro“ na usedlosti Monfalletto s půdou bohatou na jíl a kamení v nadmořské výšce 220 m n. m.

SBĚR
říjen, ruční do malých bedýnek

VÝNOS
65 hl / ha

VINIFIKACE
pomletí hroznů, jemné lisování, odkalení moštu, studená fermentace v nerezových tancích, následné přetočnení k dokvašení do barikových sudů, kde probíhá malolaktika.

ZRÁNÍ
7 měsíců v barikových sudech

POTENCIAL
Vynikající i po 10 letech zrání v láhvi

KUCHYNĚ
K výrazným bílým masům, králíku, pečeným rybám se zeleninou, houbovým krémům, rybím rizotům a těstovinám s plody moře.


Minimální odběr: 6

Doplňkové parametry

Kategorie: Cordero di Montezemolo
Hmotnost: 1.6 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: