Cordero di Montezemolo Barolo Monfalletto DOCG 2017 Magnum 1,5 l italské červené víno z oblasti Piemonte
Kód: MZZ-0053Detailní popis produktu
Hrozny Nebbiola pochází přímo z přilehlé vinice usedlosti „Monfalletto“, která má 14 hektarů. Je to moderní styl Barola, které již 4 roky po sklizni překvapí svou elegancí a rovnováhou. Rozhodně ale ne na úkor struktury, hloubky a potenciálu vína. Má rubínovou barvu, je sametové s jasným odrůdovým charakterem a komplexností Barola !
Více informací
V srdci Langhe, přímo v centru země Barola, stojí libanonský cedr, který dominuje 30ti hektarovému vinařství. Špičkové vinařství, jehož vína proslavila oblast Piemonte ve světě. Usedlost „Monfalletto“, která po staletí patřila markýzům Falletti z Barola, nyní vlastní Giovanni Cordero di Montezemolo, vnuk markýzky Luigii Falletti z Barola a syn Paola Cordera di Montezemolo. Gianni Cordero di Montezemolo (za velké pomoci svého syna Alberta a dcery Eleny) vede a v poslední době velice pozitivně rozvíjí vinařství. Důležitým rysem usedlosti je uskupení vinic, které jsou jedním blokem v kopcovité krajině Langhe u La Morra na rozloze 26 hektarů s výjimkou jediné vinice Enrico IV., která je v Castiglione Falletto. Nová výsadba klonů odrůdy Nebbiolo (Michet a Lampia 141, 142), rmutace v nerezových tancích, jablečno-mléčné kvašení v bariccích a následná kombinace velkých a malých sudů pro zrání vína, dělá z Cordero di Montezemolo moderní vinařství skvěle kompromisující tradici s modernou. Výsledkem jsou vína s jasně definovaným charakterem odrůd, původu a ročníku.
POPIS
Zářivá granátová barva s cihlovinkovými tóny. Ve vůni je mošaté, hluboké a připomíná fialky, višně v alkoholu, koření. V chuti je suché, statné s mužnými taniny a dobrou pitelností.
ODRŮDA
100% Nebbiolo
OBLAST
Piemonte, Langhe, u usedlosti Monfalletto u obce La Morra, nadmořská výška 250 – 300 m n. m. Půdy bohaté na mangan, vápenité, s jihovýchodní a jihozápadní expozicí.
VÝNOS
55 hl / ha
VINIFIKACE
pomletí hroznů, rmutace 5 dní, promíchávání rmutu v nerezu, jemné lisování. Malolakticá fermentace probíhá ve dřevěných sudech až do prosince a následně víno zraje v barikových sudech a velkých dubových sudech, dle charakteru ročníku 22 měsíců.
POTENCIÁL
20 let
KUCHYNĚ
Aristokratické víno, které se nejlépe hodí k rafinované kuchyni. Pečená a grilovaná zvěřina, telecí maso, hovězí steaky, výrazné sýry. I samotné k meditaci.
Minimální odběr: 1
Doplňkové parametry
Kategorie: | Cordero di Montezemolo |
---|---|
Hmotnost: | 5 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.