Colterenzio Siebeneich Merlot Riserva DOC 0,75 l italské červené víno z oblasti Alto Adige

Kód: MZZ-0112
933 Kč / ks
Skladem

Víno za nejnižší ceny i s ohledem na dopravu vína pro vinotéky, vinárny, restaurace, firmy a lidi až domů. Velkoobchodní a maloobchodní prodej. Objednávejte nonstop 602 222 602.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Hrozny tohoto Merlotu pocházejí výhradně z historické vinice „Siebeneich“ (Sedm dubů), která je historicky v Alto Adige pro tuto odrůdy nejslavnější a
je oficiálně klasifikovaná jako CRU – Lagenwein – v Alto Adige.

Více informací

Alto Adige (jižní Tyrolsko)je země protikladů. Sever a jih, němčina-italština, zasněžené hory a úrodná údolí, alpské a středomořské klima zde nachází simbiozu. Vzrušující mikrokosmos s obrovským potenciálem vyrábět nanejvýš charakterní vína. Arcivévoda Sigismund, který obýval hrad Sigmundskron, nebyl první, který v 15.století oceňoval vína z Colterenzia. Již v 15tém století římský přistěhovalce „Cornelius“ založil první vinice na kopci „Bichl“ (místní dialekt), která rodila vynikající vína. Cornelius založil vinařství „Cornelianus“ které později dalo jméno místní vinařské vesnici „Girlan“.

V roce 1960 založilo 28 vinohradníků vinařské družstvo Colterenzio (Schreckbichl). Další vinohradníci okolí se později připojili a dnes 290 členů družstva obhospodařují 300 hektarů nejlepších poloh oblasti. Vinařství vede Luis Raifer, který je pionýrem jižního Tyrolska vín nejvyšší kvality. Je často nazýván „fanatikem kvality“. Jeho heslem je: „Zpět ke kořenům“. Koncentruje sena jedinečná, charakterní vína oblasti, té nejvyšší kvality. Jeho největší vína pochází z jeho vlastní vinice „La Foa“, (430m.n.m) která jsou jedinečná a dokazují maximální potenciál oblasti. Cílem Luise Raifera je, aby vína Colterenzia představovala autentický požitek a výraz regionu, a byla ambasadory lidí, kteří s láskou obdělávají horské vinice jižního Tyrolska.

Odrůda: 100% Merlot
Vinice: extrémně teplá jižní expozice, Siebeneich
Nadm. výška: 350 m.n.m.
Půda: extrémně neúrodná křemenito-čedičová záhřevná půda
Výnos: 45 hl / ha
Vinifikace: fermentace a rmutace v nerezových kádích při 28°C, následně 12 měsíců zrání v barikových sudech. 1 rok v láhví před uvedením na trh.
Gastronomie: Grilovaná masa, zvěřina, pečeně, vyzrálé sýry.
Servis: 18°C, sklenice bordeaux typu, dekantace

Minimální odběr: 6

Doplňkové parametry

Kategorie: Colterenzio
Hmotnost: 1.6 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: