Il rosé di Verrazzano IGT Sangiovese 2022 0,75 l italské růžové víno z oblasti Toscana
Kód: MZZ-0131Detailní popis produktu
Lehké, suché ovocné víno z odrůdy Sangiovese.
Více informací
Zámek Verrazzano se nachází na vrcholu krásného kopce mezi Florencií a Sienou, v srdci oblasti Černého kohouta (Gallo nero)Chianti Classico u obce Greve in Chianti. Na místních vinicích pěstovali révu již staří Etruskové, následně Římané a to až do 7.století, kdy usedlost kupuje šlechtická rodina Verrazzano. V roce 1485 se zde narodil Giovanni di Verrazzano (jeho portrét zdobí etiketu), který byl příkladem renesančního člověka své doby. Mořeplavec, cestovatel, dobrodruh, který prozkoumal východní pobřeží severní Ameriky, objevil zátoku dnešního New Yorku, určil ji jako ideální místo pro vybudování přístavu a založil zde most přes záliv, který dodnes nese jeho jméno „Giovanni di Verrazzano Bridge“. V současné době zámek i vinařství vlastní Luigi Cappellini, obdělává 44 hektarů vinic s velkou péčí. Luigi je vinař, který je velkým tradicionalistou, pro svá Chianti nepoužívá barikové sudy, školí je ve velkých starých sudech a do Chianti nepřidává mezinárodní odrůdy jako Cabernet nebo Merlot. Lisuje jej jen ze Sangiovese,s malou příměsí tradičního Cannaiola. Jeho Chianti jsou taková, jak Chianti vždy bývala. Plná, výrazná, maximálně vyjadřujíc Chianti Classico z Greve ve své ryzí podobě. Vína jsou vyvážená a hluboká. Chianti Classico Riserva výborně stárne ve stoletých sklepích zámku a občas Luigi Cappellini uvolní na trh malou část starých vín, které jsou lahůdkou. Návštěva zámku Verrazzano je velkým zážitkem. Je zde i několik malých, velice půvabných pokojů, které se dají pronajmout a užít si kouzla Toskánska. Labužník a bonviván Luigi Cappellini zde má také lesní oboru, kde chová divočáky, ze kterých dělá vynikající Prosciutto, dále vinný ocet, skvělý olivový olej a domácí med. Návštěvu doporučuji.
POPIS
Suché ovocné víno z odrůd Sangiovese.
ODRŮDY
Sangiovese
POLOHY
Vinice zámku Castello di Verrazzano u Greve in Chianti, jihovýchodní expozice, bohaté na břidlici.
VINIFIKACE
Ruční sběr hroznů do malých bedýnek, třídění, pomletí, rmutace v nerezových tancích, malolaktická fermentace.
KUCHYNĚ
Těstoviny se zeleninou, saláty, zeleninová rizota, drůbež, zeleninové polévky
Minimální odběr: 30
Doplňkové parametry
Kategorie: | Castello di Verrazzano |
---|---|
Hmotnost: | 1.6 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.