Nikka Coffey Malt
Kód: WH-1486Detailní popis produktu
Další produkt z dílny japonské společnosti Nikka, který dokládá nejen její zkušenost, ale také pověstný inovativní přístup. Nikka Coffey Malt se vyrábí v japonské destilerii Mijagikjó výlučně ze sladového ječmene. Jediný důvod, proč není řazená mezi single malt whisky, je destilační zařízení, na kterém vzniká – nejedná se totiž o pot still (jako v případě skotských single maltů), ale o kolonu, na které běžně vznikají obilné whisky. Proto je, tak trochu paradoxně, i Nikka Coffey Malt řazena mezi single grain whisky. Unikátní výrobní postup vede ke vzniku whisky s naprosto mimořádnou chutí a texturou, jíž ocení nejen milovníci této kategorie.
Název řady Nikka Coffey odkazuje na raritní Coffeyho destilační zařízení (předchůdce dnešních velmi rozšířených moderních kolon), na kterém whisky, gin a vodka Nikka Coffey vznikají. Navzdory složité obsluze, kterou je toto zařízení pověstné, nechal Masataka Takecuru, zakladatel společnosti Nikka a otec japonské whisky, v 60. letech dovézt ze Skotska rovnou dva jeho exempláře kvůli neobyčejnému charakteru a textuře, které destilátům propůjčuje. Výsledná řada Nikka Coffey je nejen skvělou ukázkou toho, jaký vliv má použití Coffeyho destilačního zařízení na výsledný produkt, ale také dokonalým dokladem umu a kreativity, kterými je společnost Nikka proslulá.
Vůně: Plná, bohatá, citrusová. Citron, hrušky, pepř, vanilka, káva s mlékem.
Chuť: Hladká a vytříbená. Citrusy (mandarinky, pomeranče), káva, pralinky, vanilkový krém, švestky a ryngle, rumové tóny. V závětu sušené švestky, mirabelky, lékořice.
Doporučené podávání: Čistá, s ledem, v koktejlech. Skvěle se hodí k moučníkům a sladkému pečivu (např. k vánočce), mléčné čokoládě či karamelovým dezertům.
Minimální odběr: 30 lahví
Doplňkové parametry
Kategorie: | ALKOHOL A DESTILÁTY |
---|---|
Hmotnost: | 2 kg |
Alkohol: | 45% |
Objem láhve: | 0,7 l |
Země původu: | Japonsko |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.